Intervju med Henrik Öijer

By 6 september, 2015 Okategoriserade No Comments
Henrik Öijer gör avtryck både som cyklist och som skribent. I år håller Henrik till högt upp i resultatlistorna i långloppscupen i mtb och driver samtidigt en av Sveriges mest lästa cykelbloggar www.henrikoijer.com. På bloggen låter denna dalmas oss få följa allt från tävlingsrapporter till cykelpendling.
Henrik Öjer
Du slutade elitsatsa 2009, men tävlar gärna med goda resultat  🙂  Vilka förhoppningar har du inför detta MTB Marathon SM?
– Jag hoppas att hela den svenska eliten är på plats och att jag i det startfältet kan placera mig bland de tio främsta bland alla klasser.
Hur förbereder du dig inför loppet? Hur är formen?
– Jag tävlar nästan uteslutande i långlopp så det blir inget speciellt upplägg för just denna tävling, jag vet ungefär vad som väntas och vad jag behöver göra. Dagarna innan blir det mycket godis och formen just nu känns stabil.
Hur väl känner dig till banan? Har du cyklat den förut? 
– Jag känner inte till banan överhuvudtaget men hoppas få tillfälle att köra den innan själva tävlingen. Har tävlat i Ånnaboda förr, men det var många år sedan nu.
Vilka lopp planerar du att köra efter det här? 
– Troligtvis avslutningen på Långloppscupen och sedan Hackmora MTB-Uphill.
Beskriv gärna vad det är du älskar med du mtb cykling? 
– Friheten, äventyret och utmaningen!
Vilka är dina styrkor som cyklist?
– Min styrka är väl egentligen också min svaghet, jag är ganska bra på mycket som cyklist men är inte jättebra på något. För MTB passar det dock ganska så bra att vara allround.
Tre snabba:
Bästa sättet att ladda inför ett lopp: Godis.
Förebild inom cykelsporten, mtb: Jenny Rissveds och Julien Absalon.
Största utmaningen på långlopp: Att hitta en intensitet som både är snabb nog och samtidigt gör att man orkar hela vägen.