Varmt välkommen till Bergslagsloppet den 11 september 2022.

Bergslagsloppet är ett mtb-lopp i fantastisk Bergslagsterräng som arrangeras av Almby IK i Ånnaboda, två mil väster om Örebro.

En bra mix av fin stigåkning och snabba grusvägspartier gör att alla, elit till motionär, ska få en cykelupplevelse utöver det vanliga.

Tre distanser

Bergslagsloppet har tre distanser att välja mellan: 22, 46 eller 67 km.

Bergslagsloppet 22 km rekommenderas från 10 år och är en fin bana med omväxlande grusvägar och stig. Få höjdmeter och inga direkta tekniska partier gör denna sträcka till ett perfekt val för t ex de yngre eller nybörjaren.

Bergslagsloppet 46 km följer samma sträckning som Bergslagsloppet 67 km fram till Klockhammar. Där vänder denna sträckning tillbaka igen mot Ånnaboda. Bergslagsloppet 46 km är en härlig upplevelse med många höjdmeter och vissa mer tekniska partier.

Bergslagsloppet 67 km ger dig allt! Banan har en ny sträckning strax innan Klockhammar, vilket innebär minimalt med asfalt men maximalt av snabba grusvägar och vackra stigpartier. Cirka 1000 höjdmeter i en fantastisk Bergslagsnatur gör denna sträcka till en riktigt härlig utmaning.

Nummerskylt & nummerlapp

Du hämtar ut dina tävlingshandlingar i tävlingscentrum Ånnaboda. Nummerskylten fäster du på styret och nummerlappen på ryggen.

Två startfållor

För allas säkerhet och bästa upplevelse kommer det finnas två startfållor till Bergslagsloppets motionsklasser: Köra snabbare och Köra lugnare. Vilken startfålla som passar dig väljer du själv på plats, ingen föranmälan således. Tänk på att visa hänsyn genom att välja fålla efter din kapacitet och dagsform, så får alla ett trevligare lopp.

Depåer

Utmed Bergslagsloppet 67 km vid 14, 22, 32, 48 och 61 km samt vid målgång.

Utmed Bergslagsloppet 46 km vid 14, 22, 32, 40 km samt vid målgång.

Utmed Bergslagsloppet 22 km vid 14 km samt vid målgång.

I depåerna serveras vatten, sportdryck, banan och saltgurka.

Mat vid målgång

Efter målgång serveras något att äta till samtliga deltagare. Det går också fint att köpa något smarrigt i vår servering. Vi serverar grillade burgare, korv, kaffe, dricka och snacks.

Omklädning & dusch

Finns i nära anslutning till tävlingscentrum Ånnaboda. Se karta över tävlingscentrum för exakt placering av omklädning & dusch. Ladda ner kartan som pdf här >>>

PowerPoint-presentation

Maxtid

Bergslagsloppet har en maxtid att förhålla sig till för Bergslagsloppet 46 km respektive Bergslagsloppet 67 km. Som deltagare behöver du passera depån i Klockhammar (48 km för Bergslagsloppet 67 och 32 km för Bergslagsloppet 46) senast kl. 14.00.

Publikplatser

Bra publikplatser är tävlingscentrum i Ånnaboda och Klockhammar. I Ånnaboda sker både start och mål för samtliga distanser i Bergslagsloppet. Här passerar också åkarna efter ca 22 km. I Klockhammar finns depåer och teknisk zon för åkarna och det är lätt att ta sig hit med bil, ca 18 km från Ånnaboda. Klicka här för karta.

Tävlingens syfte

Vi älskar mountainbike och vill att fler skall göra så. Bergslagsloppet skall skapa ett intresse för fler att vilja prova på sporten och utmana sig själv.

Vår vision

Bergslagsloppet skall vara loppet för alla som gillar mtb oavsett man är motionär eller elit.