Bergslagsloppet 2014

By 25 januari, 2014 Okategoriserade No Comments

Bergslagsloppet i Örebro är ett långlopp för mountainbike som genomfördes för första gången 2013. 2014 års upplaga kommer att genomföras i Ånnaboda (2 mil väster om Örebro) söndagen den 31 augusti. Arrangörer är Almby IK, Örebro.

Bergslagsloppet har ett stort fokus på banan. En bra mix av fin stigåkning och snabba grusvägspartier gör att alla, elit till motionär, ska få en fantastisk cykelupplevelse. Området kring Ånnaboda är som gjort för mountainbike. En fantastisk natur med ett myller av trevliga stigar och grusvägar. Klassisk bergslagsterräng när den är som bäst helt enkelt!

Loppet kommer att vara ca 70-80 km långt och delas upp i två loopar. Vill man köra halva sträckan, dvs första loopen, går det utmärkt. Både start, varvning och målgång sker i Ånnaboda. Bergslagsloppet lånar mycket av det klassiska Ring Upp-loppets bansträckning. Man kommer bland annat få trampa den klassiska apelsinstigen.

Bergslagsloppet är loppet för hela familjen. Vi kommer bland annat arrangera barnens eget Bergslagslopp och en rad andra aktiviteter, för både stora som små.

Anmälan till Bergslagsloppet 2014 öppnar senare. Mer information om loppet meddelas fortlöpande.

Vi ses den 31 augusti!